since 2006
/
Agencija MMS Studio Sarajevo
FANPAGE
0

01.12.2017. godine u BBI centru u Sarajevu održana je prezentacija novog DSLR aparata kompanije Nikon, modela D850. Meni je pripala zaista velika čast da napravim prezentaciju ovog modela, da objasnim na koji način je ovaj model meni olakšao samo fotografisanje. Ovom prililkom želim da se zahvalim svima koji su došli na prezentaciju da se prvenstveno bolje upoznamo i družimo. Imali smo priliku testirati nove Nikon modele aparata  (D5 i D500) kao i fantastične vrhunske objektive ove kompanije. Sve to je upotpunjeno Profoto rasvjetom.

Posebnu zahvalnost dugujem ljudima koji su me odabrali da održim ovu prezentaciju: Asimu Krkaliću, Executive Manager-u Nikona za Hrvatsku, Tomislavu Ilievu, Executive Manager-u Nikona za Makedoniju i naravno posebna zahvalnost za sve što je do sada uradio za mene i Agenciju MMS Studio Eduardu Bijelicu Executive Manager-u Nikona za Bosnu i Hercegovinu. Također, od srca se zahvaljujem Ilijani Savić, vlasnici salona vjenčanica Atelier Sposa Sarajevo, kao i predivnoj djevojci, fantastičnom modelu Dalili Tufo.

U nastavku slijede fotografije sa same prezentacije i tekst koji je objavila zvanična Nikon FB stranica.

Prošlog petka u Sarajevu smo, zahvaljujući partnerima, BBI centrom i kompanijama Imtec i Foto Žunić, bili domaćini prezentaciji novog DSLR fotoaparata iz kompanije Nikon, modela D850. U sklopu samog događaja uručene su fotografije i prigodni pokloni fotografima iz Bosne i Hercegovine, učesnicima foto-konkursa „Ja sam Nikon“ čiji radovi su izabrani između 4500 pristiglih fotografija i koji su imali čast da se njihove fotografije nađu među 100 odabranih na izložbi u Beogradu povodom 100 godina kompanije Nikon. Još jednom čestitamo nagrađenim autorima: Nudžejmi Imširović, Senki Paunović, Mileni Erceg, Muhamedu Boroviću, Igoru Sivjakovu, Marku Sliko Ragužu, Aleksandru Čaviću, Senadu Tahmazu, Arminu Sivcu, Vladimiru Tadiću, Mirsadu Mujanoviću, Irfanu Alijagiću, Mirsadu Sarajiću, Indiru Merdanoviću i Samiru Zahiroviću.
Svi zainteresovani su mogli da probaju Nikon D850, jedini fotoaparat koji je dobio ocjenu 100/100 od sajta DxO Mark, kao i modele D5 i D500, da vide kako oni funkcionisu sa vrhunskom Profoto rasvjetom i da testiraju njihove mogućnosti na mini wedding foto sesiji organizovanoj zahvaljujući Atelier Sposa, salonu vjenčanica i večernjih haljina, i prekrasnom foto modelu Dalili Tufo.

Fenomenalnu prezentaciju Nikona D850 je održao Haris Nuhanović, fotograf i vlasnik Agencije MMS Studio iz Sarajeva, na praktičan i interesantan način upoznavajući prisutne sa svojim radom i sa Nikonom D850, kroz sve one detalje koje čine taj aparat drugačijim od drugih i na koji način se sve njegove fenomenalne karakteristike mogu iskoristiti u svakodnevnom fotografskom radu.

Zahvaljujem se svima koji su prisustvovali događaju, onima koji su uzeli aktivno učešće u testiranju fotoaparata, menadžmentu BBI Centra na ustupljenom prostoru, kao i našim partnerima kompanijama Imtec i Foto Žunić. Takodje se zahvaljujemo Atelier Sposa koji je omogućio da fotomodel Dalila Tufo izgleda predivno i da to bude zabilježeno Nikon opremom.

Posebna zahvalnost našem prijatelju i vjernom Nikon i Profoto korisniku Harisu Nuhanoviću na prezentaciji i svojevrsnom predstavljanju tih brendova.

Foto: Haris Nuhanović i Asim Krkalić

 

 

 

 

 

Comments
Add Your Comment

CLOSE MENU