since 2006
/
Agencija MMS Studio Sarajevo
FANPAGE
F

Faq

Pitanja koja najčešće dobijamo u naš Inbox

O
Od kada se bavite fotografisanjem i snimanjem vjenčanja?
Ovaj posao radimo kao dodatnu djelatnost od 2006. godine, a kao osnovnu djelatnost od 2010. godine. Dakle, u potpunosti smo se posvetili ovom pozivu koji radimo sa puno ljubavi, jer kada fotografišete i snimate ljubav dvije osobe, to se mora raditi iz puno ljubavi i strasti prema fotografiji. Niti jedan momenat na vjenčanju ne smije ostati nezabilježen. Iza nas je sad već 11 godina iskustva fotografisanja i video snimanja i sa punim pravom možemo reći da smo u samom vrhu kada je u pitanju fotografisanje i snimanje vjenčanja.

 

Da li nudite svoje usluge u drugim gradovima ili drugim državama?
Naravno, naše usluge nudimo širom Bosne i Hercegovine, regiona i širom Evrope.
Do kada nije kasno da rezervišemo termin za naše vjenčanje?
Nije kasno sve dok termin nije rezervisan 🙂 Najbolje  je da nas kontaktirate kada odredite datum Vašeg vjenčanja.
Koje su naše obaveze kao mladenaca prema Vama i da li imamo dodatnih troškova osim ovih koje ste naveli u ponudi?
Mi u ponudi imamo širok izbor wedding paketa. Kada izaberete paket koji želite pravimo ugovor u kojem su navedena Vaša i naša prava i obaveze. Naravno, nema sitnih slova 🙂
Koliko vremena treba za shooting, koliko ćemo dobiti fotografija te koliko lokacija mozemo obići?
Vrijeme za shooting je jako teško odrediti. To prvenstveno zavisi od lokacija za fotografisanje tj. njihova međusobna udaljenost. Idealno bi bilo imati 2-3 sata za kvalitetan photo shooting. Ukoliko nemate vremena za photoshooting na sami dan vjenčanja, uradit ćemo ga neki drugi dan po Vašoj želji i naravno bez dodatnih troškova. Broj fotografija nije određen, niti unaprijed ograničen. Broj lokacija koje obilazimo sa mladencima nikad ne ograničavamo, jer naš cilj je da napravimo što više kvalitenih fotografija. Lokacije biramo zajedno. Naravno mladenci iznose svoje želje, a mi na osnovu našeg velikog dosadašnjeg iskustva dajemo dodatne prijedloge i savjete.
Da li obrađujete sve fotografije?
Sve fotografije koje napravimo prolaze proces post produkcije. Svaku fotografiju obrađujemo i retuširamo po potrebi. Ovo se također odnosi i na obradu video materijala.
Kakvu vrstu fotografija preferirate?
Na samom vjenčanju pravimo reportažnu fotografiju (iako fotografiju ne volimo dijeliti na “žanrove”), nastojimo zabilježiti sve momente, emocije koje možda Vi i ne vidite na samom vjenčanju. Na photoshootingu pravimo spontane fotografije, kao i fotografije na kojima ćete izgledati kao sa naslovnica wedding časopisa.
Šta podrazumjevate pod ONLINE galerijom?
Online galerija je privatni zaštićen lozinkom prostor na našoj web stranici gdje će sve vaše vjenčane fotografije biti postavljene za Vas, vašu porodicu i prijatelje. Sve što trebate učiniti je dati lozinku svakome kome želite da pokažete vaše fotografije sa vjenčanja. Imat ćete opciju preuzimanja istih s PIN-om koji samo Vi znate. Na ovaj način smo Vam uštedjeli vrijeme koje bi izgubili da svoje fotografije podijelite sa Vašim prijateljima i rodbinom.
Koliko fotografa i video snimatelja imate?
Naš studio ima samo jednog glavnog fotografa Haris Nuhanovic i jednog glavnog snimatelja (Zlatko) koji Vam stoje na raspolaganju 24 sata dnevno 🙂 Po potrebi se angažuju asistenti.
Koju opremu koristite prilikom fotografisanja i video snimanja?
Za fotografisanje koristimo trenutno najbolje Nikon aparate koje možete pronaći na tržištu (Nikon Z6 II). Od objektiva koristimo isključivo Nikon objektive koji Vam garantuju vrhunski kvalitet fotografija ( Nikon 20 mm 1,8, 35 mm 1,8, 50 mm 1,2, 85 mm 1,8). Naravno uz navedenu opremu koristimo i Profoto B1 Location Kit sa pratećim softboxovima, beautydish, gridovi… Za video snimanje koristimo visoko kvalitetne video kamere kao i navedene Nikon aparate. U našoj ponudi imamo i dronove, kranove, slidere…
Na sva ostala pitanja za koje smo sigurni da ih ima, odgovorit ćemo na sastanku na kojem ćemo Vam ujedno prezentovati naš rad 🙂
CLOSE MENU