since 2006
/
Agencija MMS Studio Sarajevo
FANPAGE
S

Stari kraljevski grad Ilok razvio se na Dunavu, između obronaka Fruške gore koji se s brojnim odsjecima i usjecima spuštaju prema desnoj obali ove moćne rijeke, u području povijesne regije Srijem. Nekad se iločko vlastelinstvo prostiralo od Vukovara na zapadu pa sve do Petrovaradina na istoku. Današnji Ilok broji oko 8350 stanovnika, a osim samog gradića Iloka obuhvaća i naselja Bapsku, Šarengrad, Radoš i Mohovo. U Iloku živi najveća zajednica slovačke nacionalne manjine u Hrvatskoj koja je dodatno bogatstvo kulturi i historiji.

Ilok, najistočnije naselje Republike Hrvatske, mjesto koje spaja istok i zapad. Gradić je to duge historije, baštinik zanimljivih kulturnih suprotnosti utkanih u njegovu srednjovjekovnu jezgru, jednu od najvećih i urbanistički važnijih urbano-fortifikacijskih kompleksa sjeverne Hrvatske i Podunavlja. Ali oduvijek i nadasve Ilok je dunavsko kraljevstvo vina koje svojim tramincem, kao i svim drugim sortama ovoga područja, osvaja kako tržište tako i većinu posjetitelja.

Upravo u ovom prelijepom gradiću imali smo čast da ovjekovječimo ljubav Josipe i Dine. Sama lokacija vjenčanja je bila pokraj dvorca Principovac. Ono što nas je očaralo u ovom gradiću osim bogate historije, nepreglednih vinograda…, posebno bi izdvojili nevjerovatnu gostoljubivost ljudi u cijelom gradiću. Zaista jedno predivno iskustvo, ako budete ikada imali priliku da posjetite ovo mjesto, od srca Vam to preporučujemo.  Za fantastičnu atmosferu su se pobrinula ekipa iz TS KAS. Kako je to sve izgledalo možete pogledati kroz jedan mali dio fotografija koje smo izabrali za Vas.

 

Comments
Add Your Comment

CLOSE MENU